Gomathøla og Snøtuva.

Ankomst: Fra parkeringsplasser: Sommer, til fots. Vinter, ski/til fots.

Tidsbruk: Rolig, ca 15-20 minutter på ski til Gomathøla (fra folkehjelphytta ca 1.3 km).

Det er flere steder å strarte fra. Jeg tar her for meg turen fra folkehjelphytta.

Man kan parkerer ved førstehjelpshytta på korgfjellet eller ved Korgfjellkroa. Veien blir brøytet nærmere påske. Før den tid må man gå fra skytebanen lenger nede. Fra folkehjelphytta er den en liten gåtur/skitur inn til Gomathøla. Vinterstid er det skispor dit og sommerstid er det en sti som starter litt lengre opp som leder til til Gomathøla. Turen egner seg godt for familier med små og store barn.
Vinterstid er det mange akebakker her med forskjellig bratthet. Er du heldig kan du finne spor etter både rev, hare, rype og jerv rett ved løypa. Du ser ingen bilvei og du sitter i smørøyet. Området er ofte brukt så det er lurt å medbringe ved. Husk bålreglene: https://allemannsretten.no/2013/03/31/balreglene/ .

Videre kan man gå til Snøtuva(735 moh). Dette er også en flott trimtur. Den er litt lengre men fult overkommelig. Du får følelsen av å være på høyfjellet her. På solskinnsdager har du en medium tung tur på 1,5 til 2 timer til god utsikt. Det er mange innfartsruter man kan ta. Jeg har ikke gått alle. Ta fram kart så kan det hende du finner din egen vei. Jeg ble tipset om seterveien fra Granhatten. Man følger denne til endes og tar til venstre (Nordvestlig retning). Snøtuva synes så det er bare å gå. 

Anbefales!